Choď na obsah Choď na menu
 


10 najhlúpejších svetových rekordov

20. 12. 2011

Úspechy a svetové rekordy sú niečo, na čo sme pyšní. Žiaľ, niektoré úspechy a svetové rekordy sú tak neskutočne hlúpe, že sa vám až zdá, že nie sú z tohto sveta. Vytváranie svetových rekordov je skutočný biznis a preto sa ľudia pokúšajú urobiť všetko pre to, aby sa ich mená objavili v zozname rekordmanov. Pozrime sa na niektoré z najhlúpejších svetových rekordov, ktoré boli vytvorené ľuďmi, pre ktorých ocenenia neznamenajú len získavanie medailí a trofejí.

 

 

1. Najviac ľudí masírovaných

na jednom mieste

Pravdepodobne všetci máme radi, keď nás niekto masíruje. Aké to ale asi je, keď sa na jednom mieste stretne naraz 263 masérov a 263 ich zákazníkov? Možno to znie hlúpo, ale táto masážna terapia sa chcela nechať zaregistrovať v knihe rekordov, a preto si vybrala 263 masérov, ktorí potom dávali okoloidúcim ľuďom 12-minútovú masáž na Lavandula Lavander Farms v Austrálii.  Celá táto udalosť bola organizovaná turistickým klubom Victoria. Každý zo zúčastnených si užíval masáž zdarma – podmienkou však bolo poskytnutie svojho mena na zápis do knihy rekordov. Bohužiaľ, pri tejto udalosti sa našla aj jedna osoba, ktorá mala dôvod na smútok. Bol ňou zapisovateľ z knihy rekordov, ktorý dohliadal na regulárnosť rekordu, a teda sa nemohol zúčastniť príjemnej masáže.

 

2. Najhlasnejšie grgnutie

Práve ste dojedli chutný nedeľný obed a chce sa vám odgrgnúť. Väčšina ľudí by túto nepríjemnú záležitosť vyriešila v tichosti. No ľudia ako Paul Hunn z Veľkej Británie si však odgrgnú nahlas a to teda poriadne. Paul je držiteľom rekordu za najhlasnejšie grgnutie na svete, ktoré dosiahlo hodnotu 107,1 dB. Rekord vznikol na vystúpení v r. 2008. Pán Hunn, som si istý, že väčšina majiteľov reštaurácií a hotelierov sa bude obávať, či im neodplašíte hostí, keď vstúpite do ich zariadenia.

 

3. Najdlhšie ušné chlpy

Niekedy sa musíte snažiť celý život, aby sa vaše meno objavilo na zozname spolu s menami iných slávnych ľudí. Niekedy nemusíte robiť nič. Stačí, ak necháte čas, aby pracoval za vás. Presne toto sa stalo Anthonymu Victorovi z Indie. Mohol byť bežným mužom, ktorý si žije svoj obyčajný život tak ako sa len dá, no osud to chcel inak. Šťastie k nemu prišlo cez jeho uši – konkrétne cez jeho chlpy v ušiach. Má totiž najdlhšie ušné chlpy na svete, ktoré merajú 18,1 cm. Tak tomuto sa teda hovorí prírodná redukcia hluk.

 

4. Najviac zjedených čokolád Ferrero

Rocher za minútu

Máte radi Ferrero Rocher? Tú jemnú chuť, ktorú si treba vychutnať? Tak potom vám bude tento rekord znieť dosť hlúpo. Jim Lyngvild z Kodane v Dánsku dosiahol rekord za zjedenie 7 F.R. čokolád za jednu minútu. Toto predstavenie bolo vysielané aj v dánskej televízii TV2, kde Jim naživo predviedol konzumáciu siedmych F.R. čokolád. A čo vy? Myslíte si, že ho bude možné tak ľahko prekonať?

 

 5.Najviac zjedených švábov za minútu

Je vám na zvracanie už len po tom, čo ste videli slovo šváb v nadpise? Ak ešte nie, tak celkom isto sa tak budete cítiť po tom, čo sa dozviete, že Ken Edward Glossop z Derbyshire v Anglicku zjedol za jednu minútu 36 živých švábov v súťaži The Big Breakfast in London (Veľké raňajky v Londýne). V snahe o získanie tohto rekordu Ken rýchlo prežul každého živého švába a potom aj prehltol. Ken pôvodne pracoval ako deratizátor a taktiež aj ako zabávač, ktorý baví ľudí rôznymi bizarnými trikmi. Žiaľ, kazenie raňajok ľuďom pozerajúcim štátnu televíziu nie je veľká zábava a dúfam, že to jedného dňa pochopí aj Ken.

 

6. Najväčší mobilný telefón

Všetci isto obdivujeme svet technológií, ktorý sa rozvíja ohromnou rýchlosťou. Výrobcovia sa snažia, aby ich produkty boli čo najpraktickejšie alebo najvýkonnejšie. Vo svete mobilných telefónov sa uplatňuje aj trend miniaturizácie. To však neplatí v prípade spoločností Samsung a Cricket Communications, ktoré vyrobili najväčší mobilný telefón na svete, čím sa zapísali do knihy rekordov. Ich maximobil má úctyhodné rozmery 4,57 x 3,42 x 0,74 metra. Názov výrobku je Samsung SCH-r450 a funguje presne tak isto, ako váš klasický mobilný telefón, ktorý máte vo vrecku. Majiteľ tohto mobilného telefónu by musel byť poriadny recesista. Veď uznajte, kto už by len so sebou nosil takú maxitehlu, ktorá je väčšia ako jej majiteľ?

 

 

 

7. Kotúľanie pomaranča

pomocou nosa

Niektorí ľudia sú skutočne šialení a pre to, aby sa ich meno objavilo v knihe rekordov, urobia skutočne všetko. Medzi takýchto ľudí patrí aj Ashrita Furman, ktorý je držiteľom svetového rekordu za kotúľanie pomaranča pomocou nosa v Termináli č. 4 na letisku J.F. Kennedyho v New Yorku. Tento terminál má dĺžku takmer 1,6km. Ashrita vytvoril tento rekord kotúľaním pomaranča po dobu 29 minút a pokoril tak predchádzajúci rekord o 3 minúty.

 

 

 

8. Obliekanie si tričiek s

krátkym rukávom

Tento rekord vyzerá jednoducho a zbytočne. Poviete si, čo môže byť zložité na obliekaní si trička. Pravda je však taká, že obliecť si 20 tričiek za jednu minútu už vyžadujem značnú šikovnosť. Takú má aj držiteľ tohto rekordu Luke Baker z Veľkej Británie. Keď sa niekto chce dostať do knihy rekordov, urobí pre to hocičo. Vy by ste možno mohli skúsiť obliekanie ponožiek alebo rukavíc.

 

9. Najviac potetovaná osoba

Veľa ľudí sa necháva tetovať, pretože tetovanie reprezentuje ich postoje a osobnosť. Niekomu postačí malý obrázok na ramene, niekto si nechá potetovať celú ruku, no a pán Lucky Diamond Rich má potetované úplne celé telo. Tento chlapík strávil viac ako 1000 hodín v rôznych tetovacích salónoch a na jeho tele pracovalo viac ako 100 umelcov z celého sveta. Má potetované aj očné viečka, ďasná, kožu medzi prstami, vnútorné časti uší a samozrejme nechýbajú ani intímne parite. Čo k tomu dodať? Je to jednoducho milovník tetovaní.

 

 

10. Najvyššia motorka, na

ktorej sa dá jazdiť

Ak ste veľkými milovníkmi motoriek a váš dvojkolesový tátoš sa vám zdá malý, potom by ste mali vyskúšať toto. Gregory Dunham z Kalifornie v USA postavil najvyššiu motorku na svete, ktorá je 3,3 m vysoká. Riadidlá sú vo výške 6 metrov od zeme a každá pneumatika má na výšku 1,87 metra. Táto motorka má V8 motor a myslím si, že ju nebudete ani schopní riadiť, pretože nedosiahnete poriadne na pedále a riadidlá.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

ježiš

(Faint, 22. 12. 2011 19:39)

wááw

(Scotty, 20. 12. 2011 21:23)

SUPPPEERR

(*Lola*, 20. 12. 2011 15:48)